Składniki:
4 jajka
200 g cukru
1 kostka masła
300 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki rumu
dodatki:
bita śmietana
ulubione sosy
konfitury wiśniowe
Sposób przygotowania:
Do miski wbić 4 jajka. Wsypać cukier. Utrzeć na gładką masę. Wlać roztopione oraz ostudzone masło i połączyć z masą jajeczną. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do masy, stale mieszając, na końcu wlać rum.
Rozgrzać gofrownicę. Można ją lekko posmarować tłuszczem. Upiec gofry. Udekorować śmietaną, polać polewą lub konfiturami. Smacznego 🙂
Gofry to jest to co tygryski lubią najbardziej! Uwielbiam je w każdej postaci 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak 😀
PolubieniePolubienie
ciepłe gofry i cukier puder, i jestem w niebie 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nad urlopie zajadałam się nimi przy każdej okazji 🙂
PolubieniePolubienie
ja na szczęście mam sezon cały rok:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Hehe 🙂 Zazdroszczę i spacerów po plaży i budek z goframi 🙂 Chociaż gdybym je miała na wyciągnięcie ręki dłużej niż przez tydzień, to chyba źle by się skończyło 😛
PolubieniePolubienie