Gofry

Składniki:

4 jajka

200 g cukru

1 kostka masła

300 g mąki

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki rumu

dodatki:

bita śmietana

ulubione sosy

konfitury wiśniowe

Sposób przygotowania:

Do miski wbić 4 jajka. Wsypać cukier. Utrzeć na gładką masę. Wlać roztopione oraz ostudzone masło i połączyć z masą jajeczną. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Porcjami wsypywać do masy, stale mieszając, na końcu wlać rum.

Rozgrzać gofrownicę. Można ją lekko posmarować tłuszczem. Upiec gofry. Udekorować śmietaną, polać polewą lub konfiturami. Smacznego 🙂

gofry z sosem2

7 uwag do wpisu “Gofry

      1. Hehe 🙂 Zazdroszczę i spacerów po plaży i budek z goframi 🙂 Chociaż gdybym je miała na wyciągnięcie ręki dłużej niż przez tydzień, to chyba źle by się skończyło 😛

        Polubienie

Dodaj komentarz