Kapusta na skwarkach

Składniki:

1 młoda kapusta

2 cebule

3-4 łyżki domowego smalcu ze skwarkami

sól, pieprz

pęczek koperku

Przygotowanie:

Cebulę posiekać. Skwarki rozpuścić w rondlu, wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać poszatkowaną kapustę, przykryć i dusić, aż będzie miękka. Dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu 🙂

kapusta na skwarkach

Reklamy

9 uwag do wpisu “Kapusta na skwarkach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s