Składniki:
1 młoda kapusta
2 cebule
3-4 łyżki domowego smalcu ze skwarkami
sól, pieprz
pęczek koperku
Przygotowanie:
Cebulę posiekać. Skwarki rozpuścić w rondlu, wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać poszatkowaną kapustę, przykryć i dusić, aż będzie miękka. Dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać jako dodatek do obiadu 🙂
Ale narobiłaś mi smaka. A nie powinno byc ruda od kuchni? 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Właśnie coś ciemniejszego niż rudy za mną chodzi teraz 😀 U mnie tak na zmianę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
To fajnie ze gotowa na zmiany czekam na również inne zdjecia poza swietnymi przepisami…
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Będą na pewno 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Super!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
taką młodą kapustkę lubię:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja też, w każdym wydaniu 🙂
PolubieniePolubienie