Przepis bierze udział w wydarzeniu błyskawiczny piątek 🙂
Składniki:
ok. 2 szkl. czarnej porzeczki
1 jajko
3-4 łyżki mąki
1 łyżka cukru
3 łyżki jogurtu naturalnego
szczypta soli
Przygotowanie:
Owoce obrać z szypułek, rozgnieść. Dodać mąkę, jogurt, żółtko, wymieszać. Białko ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie wymieszać z masą owocową. Smażyć na średnio rozgrzanym tłuszczu na zloty kolor. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.
Na takie placuszki to ja się pisze 😉 Rewelacyjnie wyglądają 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
na pewno spróbuję:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Zawsze lubiłam czarną porzeczkę, chociaż niektórym przeszkadza jej zapach. Najlepsza była prosto z krzaka, z dziadkowego ogrodu…
Może też nieźle smakować z niezdrowymi placuszkami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja uwielbiam jej zapach 🙂 Właśnie chłodzi się ciasto z musem porzeczkowym 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba