Kwiaty cukinii w placuszkach

Składniki:

1/2 średniej cukinii

1/2 cebuli

1 ząbek czosnku

1/2 papryczki chili

1/2 szklanki mleka

ok. 3/4 szklanki mąki

1 jajko

sól, pieprz, curry

kwiaty cukinii

Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i drobno pokrojoną papryczkę chili. Dodać mleko, mąkę, jajko i przyprawy. Wymieszać. Kwiaty cukinii opłukać, usnąć słupki i rozerwać na pół. Masę cukiniową nakładać na rozgrzany tłuszcz i na każdym placuszku układać połówki kwiatów. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego 🙂

kwiaty cukinii w placuszkach


 Wytrawne tarty i placki - najlepsze na letni obiad

7 uwag do wpisu “Kwiaty cukinii w placuszkach

Dodaj komentarz