Mini-kanapeczki z bagietki

Na letni piknik warto zabrać małe, kolorowe przekąski, ja polecam grillowaną bagietkę z pasztetem Profi, pieczarkami i pomidorem 🙂

Składniki:

1 mała bagietka

1 pasztet Profi z zielonym pieprzem

1 średni pomidor

1 szalotka

1 ząbek czosnku

3 pieczarki

sól, pieprz

oliwa

ocet balsamiczny

Przygotowanie:

Bagietkę pokroić na kromeczki, skropić z jednej strony oliwą i natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku. Obsmażyć stronę z oliwą. Pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć na patelni grillowej.

Pomidora obrać i wydrążyć. Pokroić w kostkę i wymieszać z posiekaną drobną szalotką i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodać 1 łyżeczkę octu balsamicznego i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Kromeczki posmarować pasztetem, ułożyć po plasterku pieczarki, a na wierzch nałożyć salsę pomidorową. Wierzch udekorować np. zieloną pietruszką. Smacznego 🙂

mini-kanapeczki profi

36367575_1810750548987593_8214491778166816768_n

zBLOGowani.pl

7 uwag do wpisu “Mini-kanapeczki z bagietki

Dodaj komentarz