Na letni piknik warto zabrać małe, kolorowe przekąski, ja polecam grillowaną bagietkę z pasztetem Profi, pieczarkami i pomidorem 🙂
Składniki:
1 mała bagietka
1 pasztet Profi z zielonym pieprzem
1 średni pomidor
1 szalotka
1 ząbek czosnku
3 pieczarki
sól, pieprz
oliwa
ocet balsamiczny
Przygotowanie:
Bagietkę pokroić na kromeczki, skropić z jednej strony oliwą i natrzeć przekrojonym ząbkiem czosnku. Obsmażyć stronę z oliwą. Pieczarki pokroić w plastry i obsmażyć na patelni grillowej.
Pomidora obrać i wydrążyć. Pokroić w kostkę i wymieszać z posiekaną drobną szalotką i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku. Dodać 1 łyżeczkę octu balsamicznego i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Kromeczki posmarować pasztetem, ułożyć po plasterku pieczarki, a na wierzch nałożyć salsę pomidorową. Wierzch udekorować np. zieloną pietruszką. Smacznego 🙂
Najlepsze na szybką ale elegancką przekąskę :))
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂 Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Wyglądają bardzo smacznie 🙂 Super na śniadanko lub kolację 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Jak zawsze u Ciebie smacznie i kolorowo na talerzu, mniam:)
Pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i życzę miłego dnia 🙂
PolubieniePolubienie