Składniki:
30-40 dkg fileta z łososia
20 dkg kurek
200 ml śmietany 30%
250 g makaronu spaghetti
kilka kwiatów cukinii
1 cebula
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kurki oczyścić i wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut. Odcedzić. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać kurki, podsmażyć, zalać śmietaną. Łososia posypać solą i pieprzem i włożyć do kurem ze śmietaną, dusić pod przykryciem około 15 minut. Łososia wyjąć, obrać ze skóry, rozdrobnić i wrzucić do grzybów. Z kwiatów cukinii uciąć końcówki kielicha i usunąć słupek, porwać na mniejsze kawałki. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem i kwiatami. Smacznego 🙂
Pyszne danie. Choć do łososia nie mogę się przekonać jak i do krewetek. Może jeszcze nie trafiłam na odpowiedni smak ?
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja ryby lubię w każdej postaci na czele ze świątecznym karpiem, ale krewetki spróbowałam i teraz robię, ale lądują tylko na talerzu mojego faceta 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo ciekawa i smaczna propozycja 🙂 Mniam… 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Jestem już dawno po kolacji. Ale mi narobiłaś smaczka Twoją potrawą:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Cieszę się Bożenko, że mój pomysł przypadł Ci do gustu 🙂
PolubieniePolubienie
Takie danie na pewno jest pyszne 🙂 Skusiłabym się 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie