Kurczak tikka masala

kurczak tikka masala3

Składniki:

1 filet z kurczaka

1 cebula

1 czerwona papryka

1/2 papryczki chili

20 dkg pieczarek

1 puszka mleka kokosowego

100 ml bulionu warzywnego Krakus

1 łyżka przyprawy corma curry

1 gwiazdka anyżu

3-4 łyżki sosu sojowego

olej arachidowy

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę i posypać połową przyprawy curry. Cebulę posiekać. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić cebulę, zeszklić i dodać kurczaka. Obsmażyć i zalać mlekiem kokosowym i bulionem. Dodać posiekaną papryczkę chili, anyż, resztę przyprawy curry i sos sojowy. Gotować około 15 minut. Paprykę wydrążyć i pokroić w kostkę, pieczarki przekroić na ćwiartki i dodać do mięsa. Gotować jeszcze 10 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

kurczak tikka masala
#krakus #smacznieiszybko

Gotuj z Krakusem #smacznie i szybko!

19 uwag do wpisu “Kurczak tikka masala

Dodaj komentarz