Składniki:
1 filet z kurczaka
1 cebula
1 czerwona papryka
1/2 papryczki chili
20 dkg pieczarek
1 puszka mleka kokosowego
100 ml bulionu warzywnego Krakus
1 łyżka przyprawy corma curry
1 gwiazdka anyżu
3-4 łyżki sosu sojowego
olej arachidowy
Przygotowanie:
Mięso pokroić w kostkę i posypać połową przyprawy curry. Cebulę posiekać. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić cebulę, zeszklić i dodać kurczaka. Obsmażyć i zalać mlekiem kokosowym i bulionem. Dodać posiekaną papryczkę chili, anyż, resztę przyprawy curry i sos sojowy. Gotować około 15 minut. Paprykę wydrążyć i pokroić w kostkę, pieczarki przekroić na ćwiartki i dodać do mięsa. Gotować jeszcze 10 minut. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
Riki tiki xD
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Danie bardzo pysznie wygląda. Jestem pod wrażeniem Twoich cudnych ”skorupek” 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ostatnio przystopowałam z kupowanie, bo w szafce nie ma już miejsca 😉
PolubieniePolubienie
pyszna kombinacja smaków 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda niezwykle apetycznie i jakie połączenie smaków 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Aniu 🙂
PolubieniePolubienie
Zrobię!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Koniecznie! 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Pysznie, coś dla mnie- bo na ostro:)
Pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ostro i aromatycznie, tez tak lubimy 🙂
PolubieniePolubienie
To zdecydowanie moj smak 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie ma to jak wyraziste smaki 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda mega apetycznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
„Kurczak tikka masala” wygląda naprawdę bardzo smacznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie