Składniki:
ok. 70 dkg ziemniaków
30 dkg fileta z łososia
1 cebula
sól, pieprz
1 łyżka masła
3 jajka
3 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki posiekanego koperku
Przygotowanie:
Ziemniaki ugotować (można wykorzystać te z poprzedniego obiadu). Rybę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i zeszklić na roztopionym maśle, posypać solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułożyć połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków. Na to kawałki ryby, cebulka i reszta ziemniaków. Jajka zmiksować do spienienia, wymieszać z jogurtem, koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Zapiekankę zalać jajkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Smacznego 🙂
Przepis pochodzi ze strony Swedish Food.
Kasiu!
Robiłam zapiekankę ziemniaczaną z białym dorszem, pyszna była:)
Twoja potrawa także wygląda znakomicie, warta skosztowania:)
Pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z dorszem też na pewno pyszna 🙂
PolubieniePolubienie
cudnie zwarta 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Takie zapiekanki bardzo lubię 🙂 Pycha 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Aniu 🙂
PolubieniePolubienie
Mega apetyczna zapiekanka 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda pysznie. Dlaczego ja jej jeszcze nigdy nie robiłam? Kolejny super przepis z Twojej strony. Dziękuję 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
A ja dziękuję za ciekawa akcje ☺ uwielbiam skandynawskie kryminały, przyszła pora na kuchnię ☺
PolubieniePolubienie