Laxpudding – zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Składniki:

ok. 70 dkg ziemniaków

30 dkg fileta z łososia

1 cebula

sól, pieprz

1 łyżka masła

3 jajka

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować (można wykorzystać te z poprzedniego obiadu). Rybę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i zeszklić na roztopionym maśle, posypać solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułożyć połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków. Na to kawałki ryby, cebulka i reszta ziemniaków. Jajka zmiksować do spienienia, wymieszać z jogurtem, koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Zapiekankę zalać jajkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Smacznego 🙂

zapiekanka z łososiem

Przepis pochodzi ze strony Swedish Food.

Kuchnia skandynawska 2017

11 uwag do wpisu “Laxpudding – zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Dodaj komentarz