Laxpudding – zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Składniki:

ok. 70 dkg ziemniaków

30 dkg fileta z łososia

1 cebula

sól, pieprz

1 łyżka masła

3 jajka

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 łyżki posiekanego koperku

Przygotowanie:

Ziemniaki ugotować (można wykorzystać te z poprzedniego obiadu). Rybę pokroić w kostkę. Cebulę obrać i zeszklić na roztopionym maśle, posypać solą i pieprzem. W naczyniu do zapiekania ułożyć połowę pokrojonych w plasterki ziemniaków. Na to kawałki ryby, cebulka i reszta ziemniaków. Jajka zmiksować do spienienia, wymieszać z jogurtem, koperkiem, doprawić solą i pieprzem. Zapiekankę zalać jajkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Smacznego 🙂

zapiekanka z łososiem

Przepis pochodzi ze strony Swedish Food.

Kuchnia skandynawska 2017

Reklama

11 uwag do wpisu “Laxpudding – zapiekanka ziemniaczana z łososiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s