Składniki
1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matias Seko
3 jajek
20 dkg pieczarek
1/2 puszk1 groszku
1 cebula
3 ogórki kiszone
3 łyżki majonezu
1 łyżeczka musztardy
sól, pieprz
szczypiorek do dekoracji
Sposób przygotowania
Śledzie wymoczyć przez 24 godziny w mleku lub wodzie z dodatkiem octu.
Jajka ugotować na twardo. Pieczarki pokroić drobno i wrzucić na 5 minut na osolony wrzątek. Odcedzić, a jak ostygną odcisnąć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i przelać wrzątkiem. Ogórki pokroić w kostkę i odcisnąć. Wszystkie składniki, poza jajkami, wymieszać z majonezem i musztardą i doprawić sola i pieprzem.
Śledzie wyjąć z zalewy i rozłożyć na półmisku. Na każdym położyć połówkę jajka i przykryć sałatką. Udekorować posiekanym szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Na takie śledziki to ja się piszę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam Aniu 🙂
PolubieniePolubienie
Pycha
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję:)
PolubieniePolubienie
Niema za co
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Sledzie lubię i też zawsze na wigilii je podaje. Pysznie przygotowałaś 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
U mnie zazwyczaj śledzie goszczą na wigilijnym śniadaniu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Przepyszny przepis ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję:)
PolubieniePolubienie
tata lubi śledzie, może mu polecę ten przepis? 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Koniecznie 🙂
PolubieniePolubienie
Ale pysznie wyglądają 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Wyglądają bardzo smakowicie. 🙂 I blog pod nowym adresem też ładnie się prezentuje. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję bardzo 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko!
Śledzie zawsze i o każdej porze- uwielbiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Pyszne śledziki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie