Babka kakaowa

Składniki:

1 jajko

3/4 szklanki cukru pudru

150 ml jogurtu

1/4 szklanki oleju

1/2 szklanki kawy, może być sypana

2 łyżki kakao

1 szklanka mąki

1 łyżeczka sody

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

Przygotowanie:

Kawę zaparzyć i wystudzić. Jajko zmiksować ze szczyptą soli i cukrem, dodać jogurt, olej, kawę i kakao, zmiksować całość, dodać mąkę przesianą z sodą i proszkiem i zmiksować do połączenia składników. Masę wylać do foremki na babkę i piec 30 minut w temperaturze 175 stopni. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

A po świątecznych pysznościach, jeśli dokuczać Wam będą wzdęcia i uczucie pełności – pomoże Espumisan 🙂

babka kakaowa2

„Espumisan Max to wyrób medyczny CE”

Przy świątecznym stole

7 uwag do wpisu “Babka kakaowa

Dodaj komentarz