Składniki:
1 kg mięsa z kurczaka
10 jajek
1 cebula
1 łyżka mieszanki ziołowej
2 łyżki pasty paprykowej
1 łyżeczka jarzynki
1/2 łyżeczki pieprzu
1 jajko
Przygotowanie:
Jajka gotować 10 minut, ostudzić i obrać. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Mięso zmielić w maszynce, dodać 1 surowe jajko, przyprawy i cebulę, dokładnie wymieszać. Porcję mięsa rozpłaszczać w dłoni, na to układać jajko i dokładnie oblepić je mięsem. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i posmarować olejem. Kotlety układać na blaszce, przykryć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
Pyszny przepis 🙂 Moje smaki 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Lubię jajka przygotowane w ten sposób. Użycie piekarnika gwarantuje ” lekkość ” tego dania,bo mięso nie opija się tłuszczem a dla mnie to ważna cecha dania 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Też właśnie o tym pomyślałam 😉 Smażone to byłaby bomba kaloryczna, jeszcze powinno sie je smażyć na głębokim tłuszczu 😀
PolubieniePolubienie
Przepyszny przepis 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
wyglądają apetycznie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
To coś dla mnie pyszny obiad
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję:)
PolubieniePolubienie
Super przepis 🙂 Muszę wypróbować
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie