Drobiowe jajka po szkocku z piekarnika

Składniki:

1 kg mięsa z kurczaka

10 jajek

1 cebula

1 łyżka mieszanki ziołowej

2 łyżki pasty paprykowej

1 łyżeczka jarzynki

1/2 łyżeczki pieprzu

1 jajko

Przygotowanie:

Jajka gotować 10 minut, ostudzić i obrać. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Mięso zmielić w maszynce, dodać 1 surowe jajko, przyprawy i cebulę, dokładnie wymieszać. Porcję mięsa rozpłaszczać w dłoni, na to układać jajko i dokładnie oblepić je mięsem. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową i posmarować olejem. Kotlety układać na blaszce, przykryć folią i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

drobiowe jajka po szkocku

13 uwag do wpisu “Drobiowe jajka po szkocku z piekarnika

Dodaj komentarz