Składniki:
2 banany
1 mango
1 mały jogurt naturalny
1 łyżka żelatyny + 1/2 szklanki mleka
1 galaretka
1 śnieżka + 3/4 szklanki mleka
Przygotowanie:
Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej i wystudzić. Banany obrać i pokroić w plasterki, zmiksować, dodać jogurt i miksując wlewać żelatynę. Masę bananową wlać do pucharków i odstawić do lodówki.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Mango obrać i pokroić w kostkę. Na stężałym musie rozłożyć mango i zalać zimną galaretką. Odstanowić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować śnieżką lub bitą śmietaną.
w moim stylu 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
najlepsze na lato!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie tak ☺
PolubieniePolubienie
Pyszne deserki Ci wyszły. Dziękuję za wspólne kucharzenie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I ja dziękuje 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam takie deserki 🙂 Dziękuję za wspólną zabawę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja tez dziękuję ☺
PolubieniePolubienie
taki deserek pochłonęłabym nawet o tej porze, pycha!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję ☺
PolubieniePolubienie
Pysznie ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję )
PolubieniePolubienie