Składniki:
1 filet z kurczaka
1/2 cukinii
250 g boczniaków
1 cebula
1 puszka mleka kokosowego
1 łyżka przyprawy garama masala
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki kurkumy
3-4 łyżki sosu sojowego
olej z chili
Przygotowanie:
Fileta z kurczaka pokroić w kostkę i obsypać przyprawą garam masala. Cebulę obrać i posiekać. W garnku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę i zeszklić, dodać kurczaka i obsmażyć. Cukinię pokroić w kostkę, boczniaki w paski i wrzucić do mięsa, dodać curry i kurkumę. Chwilę podsmażyć i zalać mlekiem kokosowym, dodać sos sojowy, gotować całość około 10 minut. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂
Na taki obiadek to się wproszę
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko!
Uwielbiam boczniaki oraz przyprawę curry:)
Pysznie u Ciebie, jak zawsze, mniam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
ciekawa propozycja 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam boczniaki i curry 🙂 Połączenie idealne 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie