Dynia z mięsem i oscypkiem

Składniki:

1 mała dynia

400 g mięsa mielonego

1/2 cebuli

1/2 papryki

kawałek owczego oscypka

kawałek cukinii

1 jajko

2 łyżki bułki tartek

sól, pieprz

ulubiona mieszanka przypraw

Przygotowanie:

Dynię przekroić na pół lub na ćwiartki w zależności od wielkości i wydrążyć. Paprykę, cukinię, ser i cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa razem z jajkiem, bułką i przyprawami. Dokładnie wymieszać. Mięso nałożyć do wydrążonej dyni i zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na średnio rozgrzanym grillu i grillować około pół godziny. Smacznego 🙂

dynia z mięsem i oscypkiem

10 uwag do wpisu “Dynia z mięsem i oscypkiem

Dodaj komentarz