Faszerowane patisony

Składniki:

2 nieduże patisony

1 filet z kurczaka

1/2 czerwonej papryki

1/2 cebuli

garść listków bazylii

sól, pieprz

słodka papryka, curry, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Z patisonów odciąć wierzch, łyżeczką usunąć pestki i wydrążyć środek. Wydrążone kawałki pokroić drobno. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i razem z kawałkami patisona podsmażyć aż odparuje nadmiar płynu. Posypać przyprawami. Wnętrze patisonów również obsypać przyprawami. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z warzywami i posiekaną bazylią i napełnić patisony. Przykryć odciętymi „czapeczkami”, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny. Smacznego 🙂

faszerowane patisony

Warzywa dyniowate 2019

5 uwag do wpisu “Faszerowane patisony

Dodaj komentarz