Składniki:
2 nieduże patisony
1 filet z kurczaka
1/2 czerwonej papryki
1/2 cebuli
garść listków bazylii
sól, pieprz
słodka papryka, curry, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Z patisonów odciąć wierzch, łyżeczką usunąć pestki i wydrążyć środek. Wydrążone kawałki pokroić drobno. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę i razem z kawałkami patisona podsmażyć aż odparuje nadmiar płynu. Posypać przyprawami. Wnętrze patisonów również obsypać przyprawami. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, wymieszać z warzywami i posiekaną bazylią i napełnić patisony. Przykryć odciętymi „czapeczkami”, zawinąć w folię aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1,5 godziny. Smacznego 🙂
Kasiu
Przepysznie wyglądają te patisony nadziane, że hej- na bogato)
Poczęstuj proszę choć kawałeczkiem:)
Pozdrowionka serdeczne zostawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam na jednego 🙂
PolubieniePolubienie
Kolejna pyszność od Ciebie! Mniaaaaaam!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie