Makaron udon na ostro

Składniki:

150 g makaronu udon

1 filet z kurczaka

garść grzybów mun

kawałek pora, zielona część

1 marchewka

po połowie zielonej i czerwonej papryki

1/2 papryczki chili

1 łyżeczka sosu chili

4 łyżki sosu sojowego

1 łyżka oleju ryżowego

1 łyżka orientalnej mieszanki przypraw, u mnie corma curry

Przygotowanie:

Grzyby mun zalać wrzątkiem. Fileta z kurczaka pokroić w paski i posypać przyprawą. Na patelni rozgrzać olej ryżowy i wrzucić mięso. Marchewkę obrać i pokroić w słupki, papryczkę chili posiekać, paprykę i grzyby mun pokroić w paseczki, pora w krążki i dodać do mięsa, podsmażyć 5 minut. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do mięsa z warzywami dodać makaron, sos chili i sos sojowy. Wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Smacznego 🙂

makaron udon na ostro

Składniki na 2 porcje. Kaloryczność 1 porcji 467 kcal

Węglowodany 68,6 g

Tłuszcze 2,5 g

Białko 40,6 g

5 uwag do wpisu “Makaron udon na ostro

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s