Zapiekanka makaronowa z kalafiorem

Syty obiadek 🙂

Składniki

250 g makaronu, u mnie duże świderki

250 g mięsa mielonego

1/2 kalafiora

1 cebula

1 mały koncentrat pomidorowy

sól, pieprz

chili

słodka papryka

3 ząbki czosnku

świeże zioła (u mnie oregano i szałwia)

150 g sera żółtego

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente, kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować na półtwardo. Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżymi ziołami i przyprawami. Cebulę zeszklić, dodać mięso, podsmażyć, a następnie dodać koncentrat i doprawić do smaku. Makaron wymieszać z kalafiorem i mięsem, przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego 🙂

DSC_2856

Dodaj komentarz