Syty obiadek 🙂
Składniki
250 g makaronu, u mnie duże świderki
250 g mięsa mielonego
1/2 kalafiora
1 cebula
1 mały koncentrat pomidorowy
sól, pieprz
chili
słodka papryka
3 ząbki czosnku
świeże zioła (u mnie oregano i szałwia)
150 g sera żółtego
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente, kalafiora podzielić na małe różyczki i ugotować na półtwardo. Mięso wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, świeżymi ziołami i przyprawami. Cebulę zeszklić, dodać mięso, podsmażyć, a następnie dodać koncentrat i doprawić do smaku. Makaron wymieszać z kalafiorem i mięsem, przełożyć do naczynia do zapiekania, posypać startym żółtym serem i słodką papryką. Zapiekać 20 minut w temperaturze 200 stopni. Smacznego 🙂