Placuszki z selera

Składniki:

40 g płatków owsianych błyskawicznych

100 g selera

1/2 łyżki natki pietruszki

1 jajko

sól, pieprz

Przygotowanie:

Płatki zalać 1/2 szklanki gorącej wody i odstawić na około pół godziny. Obranego selera zetrzeć na tarce o drobnym oczku, dodać do płatków razem z posiekaną natką pietruszki, jajkiem i przyprawami. Dokładnie wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu na złoty kolor.

placuszki selerowe

Z podanej proporcji wychodzi 7 placuszków. Kaloryczność 226 kcal.

Węglowodany 29,1 g

Tłuszcze 7,2 g

Białko 11,5 g

3 uwagi do wpisu “Placuszki z selera

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s