Schab w sosie musztardowym

Składniki:

6 plastrów schabu wieprzowego

2 cebule

2 ząbki czosnku

czubryca czerwona

kminek mielony

papryka słodka

tabasco, ocet winny ,maggi

1/2 szklanki bulionu

1/2 szklanki mleka

2 łyżki musztardy

1 łyżeczka miodu

Przygotowanie:

Plastry schabu oprószyć przyprawami, skropić octem, maggi i tabasco i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Do naczynia do zapiekania wrzucić pokrojona cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mleko wymieszać z bulionem, musztardą i miodem. Schab ułożyć na cebuli i zalać sosem. Przykryć i piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Mięso wyjąć, sos przelać do blendera i zmiksować. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

schab w sosie musztardowym

7 uwag do wpisu “Schab w sosie musztardowym

Dodaj komentarz