Składniki:
6 plastrów schabu wieprzowego
2 cebule
2 ząbki czosnku
czubryca czerwona
kminek mielony
papryka słodka
tabasco, ocet winny ,maggi
1/2 szklanki bulionu
1/2 szklanki mleka
2 łyżki musztardy
1 łyżeczka miodu
Przygotowanie:
Plastry schabu oprószyć przyprawami, skropić octem, maggi i tabasco i odstawić do lodówki przynajmniej na godzinę. Do naczynia do zapiekania wrzucić pokrojona cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Mleko wymieszać z bulionem, musztardą i miodem. Schab ułożyć na cebuli i zalać sosem. Przykryć i piec około godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Mięso wyjąć, sos przelać do blendera i zmiksować. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂
bardzo smacznie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Smaczny obiad
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu
Schab zawsze smakuje, jeśli jest soczysty,, dobrze doprawiony, tak jak Twój przepis 🍖
Pozdrowionka😀☕
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie