Boczek pieczony

Składniki:

kawałek surowego boczku, ok 3/4 kg, u mnie bez skóry

marynata:

1 łyżka pikantnego ketchupu

1 łyżeczka miodu

3 ząbki czosnku

mielony kminek

pieprz, sól

papryka wędzona

świeży majeranek i szałwia

Przygotowanie:

Ketchup wymieszać z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wetrzeć w boczek, posypać kminkiem, solą, pieprzem i papryką oraz świeżymi ziołami. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Piec około półtorej godziny pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego 🙂

boczek pieczony2

Jedna uwaga do wpisu “Boczek pieczony

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s