Pożywna fritatta

Składniki:

2 jajka

100 g ugotowanej kaszy gryczanej

garść pomidorków koktajlowych

1/2 kapusty pak choi

1/2 marchewki

kilka plasterków chudej szynki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, razem z pokrojona szynka wrzucić na patelnie i podsmażyć kilka minut. Dodać kaszę, wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Pokrojona kapustę pak choi dodać na patelnię i wymieszać z resztą składników, na wierzchu ułożyć połówki pomidorków. Jajka roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu i wylać na patelnię. Całość przykryć i smażyć na małym ogniu do ścięcia jajek. Można podawać z ketchupem. Smacznego 🙂

pożywna fritatta

5 uwag do wpisu “Pożywna fritatta

Dodaj komentarz