Pożywna fritatta

Składniki:

2 jajka

100 g ugotowanej kaszy gryczanej

garść pomidorków koktajlowych

1/2 kapusty pak choi

1/2 marchewki

kilka plasterków chudej szynki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce, razem z pokrojona szynka wrzucić na patelnie i podsmażyć kilka minut. Dodać kaszę, wymieszać i smażyć 2-3 minuty. Pokrojona kapustę pak choi dodać na patelnię i wymieszać z resztą składników, na wierzchu ułożyć połówki pomidorków. Jajka roztrzepać z dodatkiem soli i pieprzu i wylać na patelnię. Całość przykryć i smażyć na małym ogniu do ścięcia jajek. Można podawać z ketchupem. Smacznego 🙂

pożywna fritatta

5 uwag do wpisu “Pożywna fritatta

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s