Gulasz z żołądków

Składniki:

240 g żołądków

1 marchewka

1 pietruszka

150 g pieczarek

1/2 koncentratu pomidorowego

słodka papryka

zioła prowansalskie

sos chili

jarzynka

liść laurowy, 2 ziela angielskie

Przygotowanie:

Żołądki oczyścić, zalać wodą, dodać liść, ziele i łyżeczkę jarzynki i gotować do miękkości.

Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z pieczarkami, wrzucić do garnka, podlać wodą, posypać przyprawami i dusić pod przykryciem. Ugotowane żołądki odcedzić i pokroić w paski, dodać do warzyw razem z koncentratem, w razie potrzeby dolać wody. Całość dusić około 20 minut. Podawać np. z kasza. Smacznego 🙂

Gulasz z żołądków

6 uwag do wpisu “Gulasz z żołądków

Dodaj komentarz