Składniki:
240 g żołądków
1 marchewka
1 pietruszka
150 g pieczarek
1/2 koncentratu pomidorowego
słodka papryka
zioła prowansalskie
sos chili
jarzynka
liść laurowy, 2 ziela angielskie
Przygotowanie:
Żołądki oczyścić, zalać wodą, dodać liść, ziele i łyżeczkę jarzynki i gotować do miękkości.
Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z pieczarkami, wrzucić do garnka, podlać wodą, posypać przyprawami i dusić pod przykryciem. Ugotowane żołądki odcedzić i pokroić w paski, dodać do warzyw razem z koncentratem, w razie potrzeby dolać wody. Całość dusić około 20 minut. Podawać np. z kasza. Smacznego 🙂
chyba nigdy nie jadlam zoladkow 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Nie każdy lubi, mój mąż nie tyka takich rzeczy, ale ja wybiórczo bardzo lubię 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam,dawno nie robiłam,jak się skończy ten cały wirus to sobie zrobię chyba na cały tydz. 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja mam jeszcze zamrożone serduszka i tak myślę, co nich przyrządzić 😉
PolubieniePolubienie
Ja żołądki drobiowe serwuję w sosie cytrynowym, ale Twoje danie także wygląda smacznie:)
Pozdrawiam Kasieńko:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie