Składniki:
240 g ciecierzycy z puszki
1 marchewka
1 cebula
2 jajka
70 g płatków owsianych
20 g grzybów suszonych
sól, pieprz
curry, chili
słodka papryka
Przygotowanie:
Grzyby namoczyć na noc, a następnie odgotować. Płyn można zostawić np. do zupy grzybowej. Płatki owsiane zmiksować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Cebulę posiekać. Warzywa wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody i smażyć do odparowania płynu. Ciecierzycę zmiksować blenderem, dodać warzywa, płatki, jajka, grzyby i przyprawy. Całość wymieszać i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać po wystudzeniu. Smacznego 🙂
te grzyby wyglądają w nim genialnie 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Można też dodać podsmażone pieczarki 🙂
PolubieniePolubienie