Pasztet z ciecierzycy

Składniki:

240 g ciecierzycy z puszki

1 marchewka

1 cebula

2 jajka

70 g płatków owsianych

20 g grzybów suszonych

sól, pieprz

curry, chili

słodka papryka

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć na noc, a następnie odgotować. Płyn można zostawić np. do zupy grzybowej. Płatki owsiane zmiksować. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubym oczku. Cebulę posiekać. Warzywa wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody i smażyć do odparowania płynu. Ciecierzycę zmiksować blenderem, dodać warzywa, płatki, jajka, grzyby i przyprawy. Całość wymieszać i przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podawać po wystudzeniu. Smacznego 🙂

Pasztet z ciecierzycy

2 uwagi do wpisu “Pasztet z ciecierzycy

Dodaj komentarz