Składniki:
3/4 szklanki mąki
3/4 szklanki mleka
2 jajka
1 marchewka
1/4 papryki
1/3 bakłażana
1/2 cebuli
sól, pieprz, curry
Przygotowanie:
Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę, bakłażana i cebule pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić na patelnię, podlać niewielką ilością wody i poddusić do miękkości. Mąkę, mleko i żółtka jaj wymieszać, dodać warzywa i pianę ubita z białek. Przyprawić i dokładnie wymieszać. Porcje ciasta nakładać na patelnię i smażyć z obu stron na złoty kolor. Smacznego 🙂
Świetne do wykorzystania końcówek warzyw z lodówki 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Oj tak, smacznie i zdrowo a przy tym ekonomicznie 🙂
PolubieniePolubienie