Domowe hot dogi

Składniki:

1 opakowanie bułek do hot dogów

6 parówek

100 g sera żółtego

majonez

ketchup

prażona cebulka

2 pomidory

cebula

sól, pieprz

Przygotowanie:

Bułki do hot dogów przekroić na połówki, spryskać oliwą i razem z parówkami obsmażyć na patelni grillowej. Bułki posmarować majonezem, do każdej włożyć parówkę, posypać startym na tarce o drobnym oczku żółtym serem i wstawić na 30 sekund do mikrofali. Polać ketchupem i posypać prażoną cebulką. Podawać z pomidorami posypanymi krążkami cebuli, solą i pieprzem. Smacznego 🙂

hot dogid

2 uwagi do wpisu “Domowe hot dogi

  1. mój Łukasz takie uwielbia 🙂 koniecznie z prażoną cebulką! Ostatnio też często robimy z ostrym sosem i…dodatkiem surówki z białej kapusty z majonezem. Jak jest surówka do obiadu, to już wiadomo, że na kolację tego lub następnego dnia będzie prośba o hot dogi 😀

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz