Składniki:
1 opakowanie bułek do hot dogów
6 parówek
100 g sera żółtego
majonez
ketchup
prażona cebulka
2 pomidory
cebula
sól, pieprz
Przygotowanie:
Bułki do hot dogów przekroić na połówki, spryskać oliwą i razem z parówkami obsmażyć na patelni grillowej. Bułki posmarować majonezem, do każdej włożyć parówkę, posypać startym na tarce o drobnym oczku żółtym serem i wstawić na 30 sekund do mikrofali. Polać ketchupem i posypać prażoną cebulką. Podawać z pomidorami posypanymi krążkami cebuli, solą i pieprzem. Smacznego 🙂
mój Łukasz takie uwielbia 🙂 koniecznie z prażoną cebulką! Ostatnio też często robimy z ostrym sosem i…dodatkiem surówki z białej kapusty z majonezem. Jak jest surówka do obiadu, to już wiadomo, że na kolację tego lub następnego dnia będzie prośba o hot dogi 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z surówką z białej kapusty jeszcze nie próbowałam, super pomysł 🙂
PolubieniePolubienie