Grzybowa z ziemniakami

Składniki:

1/2 kg ziemniaków

25 dkg odgotowanych podgrzybków

3/4 szklanki mleka

2 marchewki

liście selera, pora i pietruszki

jarzynka, pieprz

porcja rosołowa lub kości schabowe (można pominąć)

Przygotowanie:

Kości zalać ok. 1,5 litra wody, zagotować i zebrać szumowiny. Dodać pokrojoną w krążki marchewkę i związane nitką liście. Zagotować. Ziemniaki pokroić w kostkę i dodać do wywaru, gotować około 15-20 minut i dodać grzyby, wlać mleko, dodać 1/3 łyżeczki pieprzu i 2 łyżeczki jarzynki. Gotować jeszcze 10 minut. Smacznego 🙂

grzybowa z ziemniakami


Ziemniak i Spółka

5 uwag do wpisu “Grzybowa z ziemniakami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s