Polędwiczka z mozzarellą i pomidorami

Dziś kolejny przepis z książki Fit przepisy od Baletnicy 🙂 To prawdziwa petarda 😀 Po więcej inspiracji zapraszam na IG Svetlany 🙂

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa

1 kulka mozzarelli light

kilka suszonych pomidorów

pieprz, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie

maggi

Przygotowanie:

Polędwiczkę naciąć co około 2 centymetry. Pomidory i mozzarellę pokroić na mniejsze kawałki. Polędwiczkę posypać pieprzem i papryką słodką i ostrą i w każde nacięcie włożyć po kawałku pomidora i mozzarelli. Całość posypać ziołami i skropić maggi. Zapiekać pod przykryciem w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s