Składniki:
1 szklanka mąki, 120 g
3 jajka
90 g cukru
200 g śmietany 12%
1/2 tabliczki deserowej czekolady
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
2-3 łyżki mleka
Przygotowanie:
Czekoladę połamać na kawałki, dodać mleko i podgrzać do rozpuszczenia (na parze lub w mikrofali). Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, zmiksować na mniejszych obrotach z żółtkami. Do piany przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać śmietanę i wymieszać. 1/3 ciasta odlać i zmiksować z czekoladą. Masę ciemną i jasną nakładać na przemian do foremek na babeczki. Mi wyszło 12 sztuk. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Wystudzone można udekorować lukrem lub cukrem pudrem. Smacznego 🙂
porywam na poprawę humoru!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Smacznego 🙂
PolubieniePolubienie
Śliczne i niezwykle smakowite babeczki ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 😊
PolubieniePolubienie
urocze maluchy 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie