Składniki:
300 g fileta z ulubionej ryby
150 g pęczaku
1 cebula
200 g fasolki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cebulę posiekać i zeszklić na patelni spryskanej olejem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone pomidory. Wsypać pęczak i podsmażyć całość 2-3 minuty. Zalać 2 szklankami wody, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem 15 minut. Dodać pokrojoną fasolkę i dusić do miękkości kaszy. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę rybę. Doprawić do smaku.
Ryby bardzo lubimy, ale w tej wersji ich jeszcze nie jadłam. Zapisuję sobie przepis 🙂
PolubieniePolubienie
Ciekawe, treściwe i lekkie danie.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie