Zapiekanka z kaszy gryczanej i wątróbki

Składniki:
100g kaszy gryczanej
300 g wątróbki z drobiu
1 cebula
250g boczniaków
2 jajka
100 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Natka pietruszki

Przygotowanie:Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.

Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na zeszklonej połowie cebuli. Doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę. Resztę cebuli szklimy i dodajemy pokrojoną wątróbkę, podsmażamy.
Do wątróbki dodajemy boczniaki, pokrojoną fetę i kaszę, mieszany i wykładamy do żaroodpornego naczynia. Jajka roztrzepujemy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy kaszę. Zapiekamy przez około 35 minut w temperaturze 180-200 stopni.

4 uwagi do wpisu “Zapiekanka z kaszy gryczanej i wątróbki

  1. Powiem Ci że bardzo interesujące połączenie smaków. Fajnie, że nie boisz się wariacji w kuchni. Ja tylko mogę poszaleć jak robię coś dla siebie, bo rodzinka to tylko klasyka 😉

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz