Składniki:
100g kaszy gryczanej
300 g wątróbki z drobiu
1 cebula
250g boczniaków
2 jajka
100 g jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Natka pietruszki
Przygotowanie:Kaszę gotujemy na sypko w osolonej wodzie.
Boczniaki kroimy w paseczki i podsmażamy na zeszklonej połowie cebuli. Doprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy posiekaną natkę. Resztę cebuli szklimy i dodajemy pokrojoną wątróbkę, podsmażamy.
Do wątróbki dodajemy boczniaki, pokrojoną fetę i kaszę, mieszany i wykładamy do żaroodpornego naczynia. Jajka roztrzepujemy z jogurtem, doprawiamy solą i pieprzem i zalewamy kaszę. Zapiekamy przez około 35 minut w temperaturze 180-200 stopni.
fajny pomył:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Powiem Ci że bardzo interesujące połączenie smaków. Fajnie, że nie boisz się wariacji w kuchni. Ja tylko mogę poszaleć jak robię coś dla siebie, bo rodzinka to tylko klasyka 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja też zazwyczaj nowości robię dla siebie, ale niektóre rzeczy, jak np. tofu, mój mąż o dziwo polubił 🙂
PolubieniePolubienie