Włoska zupa z ciecierzycą i makaronem Buddy’ego Valastro

Składniki

1 cebula

1 marchewka,

4 ząbki czosnku

5 pomidorów

1 puszka ciecierzycy

3 szklanki bulionu

2 szklanki makaronu

świeży tymianek

oliwa do smażenia

sól, pieprz

Sposób przygotowania

W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, pokrojoną w słupki marchewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany tymianek i smażyć aż cebula się zeszkli.

Dodać ciecierzycę i pomidory oraz wlać bulion. Gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie odlać 3 szklanki zupy do osobnego naczynia. Zmiksować blenderem całą zupę aż powstanie gładka masa.

Wlać z powrotem 3 szklanki odlanej wcześniej zupy, wrzuć makaron i gotować aż makaron będzie al dente (8-10 minut). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać posypane listkami tymianku i świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.

wloska-zupa-z-ciecierzyca-i-makaronem

5 uwag do wpisu “Włoska zupa z ciecierzycą i makaronem Buddy’ego Valastro

Dodaj komentarz