Makaron ryżowy z pak choi i kurczakiem

Składniki:

1 filet z kurczaka

1 marchewka

garść grzybów mun

4-5 brązowych pieczarek

2-3 liście kapusty pak choi

200 g makaronu ryżowego

przyprawa orientalna

sos sojowy

ocet ryżowy

suszona trawa cytrynowa

chili

1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

alej arachidowy lub kukurydziany

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę, skropić octem ryżowym i sosem sojowym i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki najlepiej na noc.

Grzyby mun namoczyć. Marchewkę i pieczarki pokroić w zapałkę, miękkie grzyby w paski.

Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać marchewkę, pieczarki i grzyby mun, podsmażyć. Doprawić całość sosem sojowym. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody z moczenia grzybów i wlać do mięsa z warzywami, zagotować i dodać pokrojona w paski kapustę pak choi i smażyć jeszcze 2-3 minuty.

Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z mięsem i warzywami. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Makaron ryżowy z pak choi i kurczakiem

Dodaj komentarz