Składniki:
1 filet z kurczaka
1 marchewka
garść grzybów mun
4-5 brązowych pieczarek
2-3 liście kapusty pak choi
200 g makaronu ryżowego
przyprawa orientalna
sos sojowy
ocet ryżowy
suszona trawa cytrynowa
chili
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
alej arachidowy lub kukurydziany
Przygotowanie:
Fileta pokroić w kostkę, skropić octem ryżowym i sosem sojowym i posypać przyprawami. Odstawić do lodówki najlepiej na noc.
Grzyby mun namoczyć. Marchewkę i pieczarki pokroić w zapałkę, miękkie grzyby w paski.
Mięso obsmażyć na rozgrzanym oleju, dodać marchewkę, pieczarki i grzyby mun, podsmażyć. Doprawić całość sosem sojowym. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 1/2 szklanki wody z moczenia grzybów i wlać do mięsa z warzywami, zagotować i dodać pokrojona w paski kapustę pak choi i smażyć jeszcze 2-3 minuty.
Makaron ryżowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i wymieszać z mięsem i warzywami. Smacznego 🙂
Bardzo fajna potrawa
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
jak orientalnie u ciebie… mniam 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Razem z partnerem bardzo lubimy orientalne smaki 🙂
PolubieniePolubienie