Składniki:
1 op. ciasta francuskiego
1 opakowanie mozzarelli
20 dkg pieczarek
1 cebula
kilka plasterków wędliny
2 ogórki konserwowe
słodka papryka
zioła prowansalskie
sól, pieprz
ketchup
Przygotowanie:
Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki pokroić i dodać do cebuli, posypać przyprawami i podsmażyć całość do odparowania soku. Wystudzić. Ogórki i wędlinę pokroić w kostkę. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego z nich rozsmarować niewielką ilość ketchupu, nałożyć po łyżce pieczarek, dodać ogórka i wędlinę, a na wierzchu położyć mozzarellę. Posypać całość słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego 🙂
Z ciasta francuskiego można zrobić cuda 🙂 Pyszności zrobiłaś 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Aniu 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie przekąski z ciasta francuskiego są bardzo smaczne
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I szybkie w przygotowaniu 🙂
PolubieniePolubienie
Pysznie i do syta,super!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo lubię takie przekąski z ciasta francuskiego 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Są łatwe w przygotowaniu i smaczne 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Jak tylko nie na słodko, to w zupełności dla mnie:)
Buziaczki:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie