Francuskie kwadraciki

Składniki:

1 op. ciasta francuskiego

1 opakowanie mozzarelli

20 dkg pieczarek

1 cebula

kilka plasterków wędliny

2 ogórki konserwowe

słodka papryka

zioła prowansalskie

sól, pieprz

ketchup

Przygotowanie:

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Pieczarki pokroić i dodać do cebuli, posypać przyprawami i podsmażyć całość do odparowania soku. Wystudzić.  Ogórki i wędlinę pokroić w kostkę. Ciasto francuskie pokroić na kwadraty i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na środku każdego z nich rozsmarować niewielką ilość ketchupu, nałożyć po łyżce pieczarek, dodać ogórka i wędlinę, a na wierzchu położyć mozzarellę. Posypać całość słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego 🙂

Francuskie kwadraciki

Przekąski kibica Mundial 2018

11 uwag do wpisu “Francuskie kwadraciki

Dodaj komentarz