Składniki:
1 kostka tofu
1 cebula
1 marchewka
1/2 puszka kukurydzy
3/4 szklanki ryżu
1 kulka mozzarelli light
sos sojowy
curry
sos chilli
Przygotowanie:
Ryż ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać startą na grubym oczku marchewkę, podsmażyć. Tofu rozgnieść widelcem, polać sosem sojowym, sosem chili i curry i wymieszać. Dodać do na patelnię. Całość podsmażyć i wymieszać z ryżem i kukurydzą. Przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzch zetrzeć mozzarellę i zapięć 30 minut w 180 stopniach. Smacznego 🙂
Hm takiego połączenia jeszcze nie próbowałam. Jestem ciekawa smaku. 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 😀 Mój mąż myślał, że to z mięsem 🙂
PolubieniePolubienie