Zapiekanka ryżowa z tofu

Składniki:

1 kostka tofu

1 cebula

1 marchewka

1/2 puszka kukurydzy

3/4 szklanki ryżu

1 kulka mozzarelli light

sos sojowy

curry

sos chilli

Przygotowanie:

Ryż ugotować w 1,5 szklanki osolonej wody. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Dodać startą na grubym oczku marchewkę, podsmażyć. Tofu rozgnieść widelcem, polać sosem sojowym, sosem chili i curry i wymieszać. Dodać do na patelnię. Całość podsmażyć i wymieszać z ryżem i kukurydzą. Przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzch zetrzeć mozzarellę i zapięć 30 minut w 180 stopniach. Smacznego 🙂

2 uwagi do wpisu “Zapiekanka ryżowa z tofu

Dodaj komentarz