Składniki:
8 pieczarek do grillowania (400 g)
500 g mięsa mielonego z indyka
po kawałku żółtej i czerwonej papryki
3 liście pora
1 papryczka chili
sól, pieprz
Przygotowanie:
Z pieczarek usunąć nóżki i posiekać je. Paprykę pokroić w kostkę, pora i papryczkę chili posiekać. Mięso wymieszać z warzywami i doprawić. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i po dwie pieczarki zawinąć w folię aluminiową. Grillować na tackach aluminiowych na średnio rozgrzanym grillu około 30-40 minut. Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego 🙂
Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji podanej z ketchupem 179 kcal.
Węglowodany: 8,5 g
Tłuszcz: 3,7 g
Białko 27,3 g
Kasieńko
Smaczna przystaweczka🥙
Pozdrawiam na udany weekend 🙋❤️🌸
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
świetny pomysł 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie