Pieczarki faszerowane indykiem

Składniki:

8 pieczarek do grillowania (400 g)

500 g mięsa mielonego z indyka

po kawałku żółtej i czerwonej papryki

3 liście pora

1 papryczka chili

sól, pieprz

Przygotowanie:

Z pieczarek usunąć nóżki i posiekać je. Paprykę pokroić w kostkę, pora i papryczkę chili posiekać. Mięso wymieszać z warzywami i doprawić. Kapelusze pieczarek napełnić farszem i po dwie pieczarki zawinąć w folię aluminiową. Grillować na tackach aluminiowych na średnio rozgrzanym grillu około 30-40 minut. Można podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego 🙂

pieczarki faszerowane indykiem

Składniki na 4 porcje. Kaloryczność 1 porcji podanej z ketchupem 179 kcal.

Węglowodany: 8,5 g

Tłuszcz: 3,7 g

Białko 27,3 g

5 uwag do wpisu “Pieczarki faszerowane indykiem

Dodaj komentarz