Gnocchi w sosie warzywnym

Składniki:

1 opakowanie faszerowanego gnocchi, u mnie z pomidorami i mozzarellą

20 g suszonych pomidorów bez oleju

1 kulka mozzarelli light

400 ml passaty pomidorowej

400 g pieczarek

150 g cukinii

1/2 papryki

1 marchewka

sól, pieprz

słodka i ostra papryka

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Warzywa pokroić, zalać passatą i gotować całość około 20 minut, aż nadmiar płynu odparuje. Doprawić do smaku. W naczyniu do zapiekania ułożyć gnocchi, zalać sosem, posypać startą mozzarellą i zapiekać przez 30 minut. Smacznego 🙂

4 uwagi do wpisu “Gnocchi w sosie warzywnym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s