Składniki:
1/2 kg młodych, drobnych ziemniaków
1/2 pęczka zielonych szparagów
1 pęczek białych szparagów
1 młoda cukinia
1 cebula
oliwa z oliwek
sól i pieprz
curry
dodatkowo:
4 jajka
Przygotowanie:
Ziemniaki oskrobać i ugotować. Wystudzić. Ze szparagów odłamać końcówki, białe obrać. Na patelni grillowej rozgrzać 2 łyżki oliwy, wrzucić ziemniaki i pokrojoną w plasterki cukinię i cebulę. Posypać solą, pieprzem i curry, obsmażyć i zdjąć z patelni. Wrzucić szparagi, skropić oliwą, posypać solą i pieprzem, ugrillować. Dodać ziemniaki i cukinię. Podawać z jajkiem sadzonym.
nie ma to jak wiosenne warzywa, mogą robić za cały obiad:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂 I niczego więcej im nie potrzeba 🙂
PolubieniePolubienie
Cudnie pyszny i prosty obiad.Wiele ziemniaków już jadłam ,ale tylko polskie są smaczne.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Mi też tylko polskie smakują, te z importu są wodniste i bez smaku 🙂
PolubieniePolubienie
No właśnie,a hiszpańskie najgorsze,niestety ja innych nie mam.
PolubieniePolubione przez 1 osoba