Składniki
500 g mięsa wołowego gulaszowego
2-3 marchewki
2 cebule
500 g pieczarek
przyprawa do steków
sól, pieprz
Sposób przygotowania przepisu:
Mięso włożyć do naczynia do zapiekania, obsypać przyprawą do steków, dodać posiekaną cebulę i pokrojoną w plasterki marchewkę. Podlać wodą, tak żeby zakryła mięsa, przykryć i piec około godzinę. Dodać pokrojone na ćwiartki pieczarki i piec do miękkości mięsa. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego 🙂
smacznie:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Kasieńko!
Smaczny, na dodatek pięknie podany, mniam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Zacny ten gulasz. Dziękuję za udział w edycji 2019 i zapraszam do udziału w Pieczarkowym Tygodniu 2020 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba