Cygara z mielonego z fasolką

1/2 kg mielonego mięsa z indyka

1/2 cebuli

2 ząbki czosnku

1 jajko

sól, pieprz

3 łyżki bułki tartej + do panierowania

świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka

ugotowana fasolka szparagowa, może być z poprzedniego obiadu

Przygotowanie:

Do mięsa dodać jajko, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, posiekane zioła i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Porcję mięsa rozgnieść w dłoni na płasko, ułożyć po kilka fasolek i zlepić mięso. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego 🙂

mielone z fasolką

17 uwag do wpisu “Cygara z mielonego z fasolką

Dodaj komentarz