1/2 kg mielonego mięsa z indyka
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
1 jajko
sól, pieprz
3 łyżki bułki tartej + do panierowania
świeże zioła: lubczyk, oregano i zielona pietruszka
ugotowana fasolka szparagowa, może być z poprzedniego obiadu
Przygotowanie:
Do mięsa dodać jajko, posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą, posiekane zioła i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Porcję mięsa rozgnieść w dłoni na płasko, ułożyć po kilka fasolek i zlepić mięso. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Smacznego 🙂
Nie palę, ale na takie cygaro, to bym się chętnie skusiła 🙂 świetny pomysł 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu!
Pysznie u Ciebie:)
Pozdrawiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo apetycznie wyglądają 🙂 Chętnie bym zjadła takiego klopsika 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki Aniu 🙂
PolubieniePolubienie
na takie cygara to się piszę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam takie pysznie zrobione mięsko. Lubię gdy ma ładne warzywne „oczka”;)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Takie „oczko” to zawsze jakieś ciekawe urozmaicenie 🙂
PolubieniePolubienie
Super pomysł! Idealne na obiad 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
Wygladają rewelacyjnie. Jeszcze nie miałam okazji takich próbowac
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Pysznie wyglądają. swietny pomysł na wykorzystanie fasolki szparagowej
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuje i polecam 🙂
PolubieniePolubienie