Ciasto czekoladowe z masą krówkową

Składniki:

4 jajka

3/4 szklanki mąki

1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

1/2 szklanki cukru lub erytrolu

krem:

1 puszka masy krówkowej

200 g skyru

2 płaski łyżki żelatyny +1/3 szklanki mleka

dodatkowo:

1/2 szklanki kawy

50 g orzechów

Przygotowanie

Białka jaj ubić ze słodzidłem na puch, zmiksować z żółtkami, a następnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 minut. Wystudzone ciasto nasączyć kawą. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Masę krówkową zmiksować ze skyrem i wystudzoną żelatynę i rozsmarować na biszkopcie (w razie potrzeby można wstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała). Wierzch udekorować startymi orzechami. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s