Składniki:
4 jajka
3/4 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 szklanki cukru lub erytrolu
krem:
1 puszka masy krówkowej
200 g skyru
2 płaski łyżki żelatyny +1/3 szklanki mleka
dodatkowo:
1/2 szklanki kawy
50 g orzechów
Przygotowanie
Białka jaj ubić ze słodzidłem na puch, zmiksować z żółtkami, a następnie wymieszać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Masę wylać na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 minut. Wystudzone ciasto nasączyć kawą. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Masę krówkową zmiksować ze skyrem i wystudzoną żelatynę i rozsmarować na biszkopcie (w razie potrzeby można wstawić do lodówki, żeby trochę zgęstniała). Wierzch udekorować startymi orzechami. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego 🙂
