Naleśniki z kapustą

Naleśniki z kapustą

Proste, a sycące i pyszne 🙂

Składniki

na naleśniki:

1 szklanka mąki

1 szklanka mleka

1 jajko

1/2 łyżeczki soli

1 łyżka oleju

farsz:

1/2 niedużej główki kapusty, u mnie włoska

4 grube plasterki boczku (20 dkg)

15 dkg pieczarek

1 duża cebula

sól, pieprz

2 łyżki sosu sojowego

olej do smażenia

 

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, posolić i podsmażyć na rozgrzanym oleju, kiedy zwiędnie dodać pieczarki. Na drugiej patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie dodać do niego cebulę i smażyć aż się zezłoci. Kapustę z pieczarkami dodać do boczku, wymieszać, doprawić sosem sojowym i pieprzem.

Z podanych składników przygotować naleśniki. Mi wyszło ich 8. Na naleśniki wykładać farsz i zwijać w rulon lub składać na cztery. Dobrze smakują polane ketchupem. Smacznego 🙂

DSC_2851

Dodaj komentarz