Schab w sosie grzybowym z makaronem

Szybkie i aromatyczne danie

 

Składniki na 2 porcje:

150 g ulubionego makaronu

2 plastry schabu

150 g boczniaków

1 cebula

garść suszonych grzybów

2 łyżki śmietany

kilka gałązek zielnej pietruszki

sól, pieprz

 

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Suszone grzyby namoczyć.

Cebulę zeszklić i dodać pokrojone boczniaki. Podsmażyć.

Schab pokroić w cienkie paseczki. Oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć. Dodać boczniaki z cebulą. Namoczone grzyby pokroić, dodać do mięsa i zalać wodą, w której się moczyły.

Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Kiedy część wody odparuje zabielić sos śmietaną i doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Przed podaniem udekorować natka pietruszki. Smacznego 🙂

Dodaj komentarz