Szybkie i aromatyczne danie
Składniki na 2 porcje:
150 g ulubionego makaronu
2 plastry schabu
150 g boczniaków
1 cebula
garść suszonych grzybów
2 łyżki śmietany
kilka gałązek zielnej pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Makaron ugotować al dente. Suszone grzyby namoczyć.
Cebulę zeszklić i dodać pokrojone boczniaki. Podsmażyć.
Schab pokroić w cienkie paseczki. Oprószyć sola i pieprzem. Podsmażyć. Dodać boczniaki z cebulą. Namoczone grzyby pokroić, dodać do mięsa i zalać wodą, w której się moczyły.
Pietruszkę posiekać i dodać do sosu. Kiedy część wody odparuje zabielić sos śmietaną i doprawić do smaku. Wymieszać z makaronem. Przed podaniem udekorować natka pietruszki. Smacznego 🙂