Składniki:
4 filety z ryby, u mnie morszczuk
1 duża cebula
1 większa pietruszka
2 duże marchewki
30 dkg pieczarek
1 papryczka chili
4 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
słodka papryka
pieprz kajeński
zioła prowansalskie
ognista mieszanka przypraw (młynek)
do ryby:
pieprz cytrynowy
sól ziołowa
przyprawa do ryb
Sposób przygotowania:
Pokrojoną w kostkę cebule zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Marchewkę, pietruszkę i pieczarki zetrzeć na tarce o grubym oczku, dodać do cebuli, podsmażyć, zalać 1/2 szklanki wody i dusić ok. 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy i doprawić o smaku.
Rybę obsypać przyprawami i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Warzywa ułożyć warstwami na przemian z rybą i odstawić do przegryzienia, najlepiej na całą noc.
Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego 🙂
Uwielbiam, robie rowniez latem taka rybke 😀
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie