Składniki:
4 jajka
100 g łososia wędzonego
2 rzodkiewki
garść rzeżuchy
1 łyża majonezu
1 łyżeczka musztardy Dijon
sól i pieprz
koperek i rzodkiewka do dekoracji
Przygotowanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąć do miski i rozetrzeć widelcem. Łososia pokroić drobno (1-2 plasterki zostawić do dekoracji), rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, rzeżuchę posiekać, wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Farsz nakładać do połówek jajek i dekorować zwiniętymi plasterkami łososia, koperkiem i plasterkami rzodkiewki.
Jajeczka podałam na talerzyku z Home&You 🙂
Takie jajeczka bardzo lubię:)
PolubieniePolubienie
Sprawdzają się na każą okazję, nie tylko od święta, ale i na śniadanie 🙂 Zamiast jajecznicy w sam raz 🙂
PolubieniePolubienie
Wyglądają pysznie, wiosennie i kolorowo!
PolubieniePolubienie
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Piękne jajeczka na wielkanocny stół. Muszą smakować niezwykle 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 🙂 Gościom smakowały, a do tego ładnie się prezentują 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo apetycznie wyglądają 🙂
PolubieniePolubienie
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie