Jajka z rzeżuchą i łososiem

jajka z rzeżuchą i łososiem

Składniki:

4 jajka

100 g łososia wędzonego

2 rzodkiewki

garść rzeżuchy

1 łyża majonezu

1 łyżeczka musztardy Dijon

sól i pieprz

koperek i rzodkiewka do dekoracji

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół, żółtka wyjąć do miski i rozetrzeć widelcem. Łososia pokroić drobno (1-2 plasterki zostawić do dekoracji), rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, rzeżuchę posiekać, wszystko razem wymieszać z majonezem, musztardą, solą i pieprzem. Farsz nakładać do połówek jajek i dekorować zwiniętymi plasterkami łososia, koperkiem i plasterkami rzodkiewki.

Jajeczka podałam na talerzyku z Home&You 🙂

11 uwag do wpisu “Jajka z rzeżuchą i łososiem

Dodaj komentarz