Mix warzyw i mięsa 🙂
Składniki
300 g makaronu spaghetti
250 g zmielonej łopatki wieprzowej
3 pomidory
1/2 cukinii
1/2 bakłażana
1 cebula
1 papryka
2-3 duże pieczarki
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz
słodka papryka
1 garść listków oregano
Sposób przygotowania
Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, podsmażyć. Pomidory obrać i pokroić, bakłażana, paprykę, pieczarki pokroić w kostkę, cukinię zetrzeć na grubym oczku. Warzywa dodać do mięsa, posypać przyprawami i dusić około pół godziny. Pod koniec duszenia dodać świeże oregano, koncentrat i doprawić do smaku, dusić jeszcze 15 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego 🙂
Jedna uwaga do wpisu “Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym”