Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym

Mix warzyw i mięsa 🙂

Składniki

300 g makaronu spaghetti

250 g zmielonej łopatki wieprzowej

3 pomidory

1/2 cukinii

1/2 bakłażana

1 cebula

1 papryka

2-3 duże pieczarki

2 łyżki koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

słodka papryka

1 garść listków oregano

Sposób przygotowania

Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, podsmażyć. Pomidory obrać i pokroić, bakłażana, paprykę, pieczarki pokroić w kostkę, cukinię zetrzeć na grubym oczku. Warzywa dodać do mięsa, posypać przyprawami i dusić około pół godziny. Pod koniec duszenia dodać świeże oregano, koncentrat i doprawić do smaku, dusić jeszcze 15 minut. Podawać z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego 🙂

Jedna uwaga do wpisu “Spaghetti z sosem mięsno-warzywnym

Dodaj komentarz