Sernik kokosowy z musem porzeczkowym

Składniki:

500 g sera na sernik

1 mały jogurt naturalny

1 puszka mleczka kokosowego light

3 łyżki żelatyny

2-3 szklanki czarnych porzeczek

1 galaretka

biszkopty

Przygotowania:

Żelatyną zalać 1/2 szklanki wody, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser, jogurt i mleczko kokosowe zmiksować, na końcu wlać wystudzoną żelatynę. Całość wlać na tortownicę wyłożoną biszkoptami i wstawić do lodówki.

Porzeczki zalać 3/4 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną, następnie przetrzeć je przez sito i wsypać galaretkę, mieszać  do jej rozpuszczenia, wystudzić. Mus porzeczkowy wylać na tężejący sernik. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

sernik kokosowy z musem porzeczkowym

Owocowe ciasta piekłam wspólnie z:

Dagmarą – Na ciasteczkowych papierach

Gosią – Marcepanowy kącik

Szóste niebo

Bożeną – Moje domowe kucharzenie

Małgorzatą – Kuchnia i podróże

Iwoną – Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni

Joanną – Grunt to przepis

Joasią – Smakołyki Asi

Marzeną – Kulinarna Maniusia

Dorotą – Moje małe czarowanie

Magdą – Słodkie okruszki

Danusią – Moje wypieki i nie tylko

Pauliną – Przepisy na życie

Agą – Smak mojego domu

Anią – Caffe Amaretto

Ewą – Ewusiowe smaki

15049917_1216987601698066_397812478_n

19 uwag do wpisu “Sernik kokosowy z musem porzeczkowym

Dodaj komentarz