Składniki:
500 g sera na sernik
1 mały jogurt naturalny
1 puszka mleczka kokosowego light
3 łyżki żelatyny
2-3 szklanki czarnych porzeczek
1 galaretka
biszkopty
Przygotowania:
Żelatyną zalać 1/2 szklanki wody, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Ser, jogurt i mleczko kokosowe zmiksować, na końcu wlać wystudzoną żelatynę. Całość wlać na tortownicę wyłożoną biszkoptami i wstawić do lodówki.
Porzeczki zalać 3/4 szklanki wody i gotować aż owoce się rozpadną, następnie przetrzeć je przez sito i wsypać galaretkę, mieszać do jej rozpuszczenia, wystudzić. Mus porzeczkowy wylać na tężejący sernik. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Owocowe ciasta piekłam wspólnie z:
Dagmarą – Na ciasteczkowych papierach
Bożeną – Moje domowe kucharzenie
Małgorzatą – Kuchnia i podróże
Iwoną – Kuchnia Starowiejskiej Gospodyni
Mniam jakie pyszności 🙂 dziękuje za wspólne owocowe szaleństwo 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Do następnego razu 🙂
PolubieniePolubienie
Bardzo smakowicie się prezentuje 🙂 Dzięki za wspólne owocowe szaleństwo 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂
PolubieniePolubienie
Ciasto piekne , dziękuję za pyszny przepis oraz wspólny udział w owocowym szaleństwie 🙂 Pozdrawiam.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I ja pozdrawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Bajeczne ciasto.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Kasiu uwielbiam takie serniczki na zimno 🙂 dzięki za wspólną zabawę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Jakie to musi być pyszne!
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam kokosowe wypieki i czarna porzeczkę też. Dziękuję za wspólne szaleństwo.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ciasto idealne na ochłodę – dziękuje za wspólną zabawę
PolubieniePolubione przez 1 osoba
wygląda pięknie! dziękuję za wspólną kulinarną zabawę:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie
Prezentuje się wprost bajecznie! Dzięki za wspólne owocowe szaleństwo 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
🙂
PolubieniePolubienie