Pity z mielonym

Składniki:

6 chlebków pita

1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej

1 cebula

garść oliwek

1/2 łyżeczki curry

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

sól, pieprz

1 jajko

1/2 średniej cukinii + 1 łyżeczka curry, sól, pieprz

1 pomidor

ketchup

Przygotowanie:

Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, pokrojonymi w krążki oliwkami, jajkiem i przyprawami. Uformować 6 kotletów i smażyć je na rozgrzanej patelni grillowej.

Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, posypać curry, solą i pieprzem, smażyć około 5 minut.

Chlebki pita obsmażyć z obu stron na patelni grillowej, rozciąć, do środka wlać ketchup, włożyć po 1-2 łyżki cukinii, kotleta, plaster pomidora i kilka krążków cebuli.  Smacznego 🙂

Przekąski kibica na Euro 2016

Uczta pod gołym niebem 2016

Dodaj komentarz