Składniki:
6 chlebków pita
1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej
1 cebula
garść oliwek
1/2 łyżeczki curry
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
sól, pieprz
1 jajko
1/2 średniej cukinii + 1 łyżeczka curry, sól, pieprz
1 pomidor
ketchup
Przygotowanie:
Mięso wymieszać z posiekaną cebulą, pokrojonymi w krążki oliwkami, jajkiem i przyprawami. Uformować 6 kotletów i smażyć je na rozgrzanej patelni grillowej.
Cukinię pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany olej, posypać curry, solą i pieprzem, smażyć około 5 minut.
Chlebki pita obsmażyć z obu stron na patelni grillowej, rozciąć, do środka wlać ketchup, włożyć po 1-2 łyżki cukinii, kotleta, plaster pomidora i kilka krążków cebuli. Smacznego 🙂