Składniki:
2 płaty ciasta francuskiego
20 dkg szynki
10 dkg sera żółtego
1/2 czerwonej papryki
sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie
1 jajko
czarny sezam
Przygotowanie:
Szynkę drobno pokroić, a jeśli jest w kawałku to zetrzeć na tarce o grubym oczku razem z serem. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Wszystko razem wymieszać. Ciasto rozwinąć i rozłożyć na nim połowę farszu, pospać przyprawami i zwinąć w rulon. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki, ułożyć na papierze do pieczenia, wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.
świetne na szybką przekąskę:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dokładnie 🙂 I ozdabiają stół 🙂
PolubieniePolubienie
Prosta, smaczna i efektowna przekąska 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dzięki 🙂 Przyrządzałam kilka przekąsek na raz, więc były proste a różnorodne 🙂
PolubieniePolubienie