Składniki:
4 jajka rozm. L
4 plastry szynki
10 dkg pieczarek
2-3 liście młodego jarmużu
kawałek pora
sól, pieprz
olej
Przygotowanie:
Pieczarki pokroić i podsmażyć razem z posiekanym jarmużem, posypać solą i pieprzem. Kokilki posmarować olejem i wyłożyć szynką. Do środka nałożyć pieczarki z jarmużem, wbić jajko, posypać posiekanym porem oraz solą i pieprzem. Wstawić kokilki do garnka wypełnionego wodą na wysokości około 2-3 cm i przykryć. Gotować około 5-10 minut, w zależności od tego jak ścięte jajka lubimy.
Uwielbiam płynne jajko.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
smaczna propozycja 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie